2017 ÖZEL YETENEK SINAVLARI YGS PUANI İLE YAPILACAK

 2017 ÖZEL YETENEK SINAVLARI YGS PUANI İLE YAPILACAK

2017 ÖZEL YETENEK SINAVLARI YGS PUANI İLE YAPILACAK

Yüksek Öğrenim Kurulu tarafından 2017 – ÖSYS’de bası programlarda puan türü değiştiğine dair bir duyuru yapılmış ve bu yapılan duyuru kamuoyu tarafından yanlış anlaşılmıştır.

Bu yanlış anlamayı ortadan kaldıracak yeni bir açıklama Yüksek Öğrenim Kurulu tarafından yapılmıştır.

YÖK tarafından yapılan açıklamanın tam metni aşağıda yer almakta olup, ayrıca YÖK’ün açıklamasına ulaşmak için tıklayınız…

 

Yüksek Öğretim Kurulu’ndan;

AÇIKLAMA

2017-ÖSYS’de bazı programlarda puan türü değişikliğine gidildiğine ilişkin yapılan bir duyurunun yanlış anlaşılması üzerine Kurulumuzca bir açıklama yapılması gereği hâsıl olmuştur.

Duyuruda belirtilen düzenleme Yüksekokuldan Fakülteye dönüşen sadece Perfüzyon ve Antrenörlük Eğitimi programlarına ilişkindir. Karar YGS ile öğrenci alan diğer programları kesinlikle kapsamamaktadır. Bu iki program dışında başkaca programlar için bir değişiklik söz konusu değildir.

Bu iki programdan Perfüzyon programı, sadece bir üniversite bünyesinde yer almakta idi. Bu program Yüksekokul bünyesinden Fakülte bünyesine aktarıldığı için puan türü de zorunlu olarak LYS’ye dönüştürülmüştür.

Yüksekokul bünyesinde “Merkezi Yerleştirme” ile öğrenci alan Antrenörlük Eğitimi programı da, sadece bir üniversite bünyesinde yer almakta idi. Bu program da Yüksekokul bünyesinden Fakülte bünyesine aktarıldığı için puan türü de zorunlu olarak LYS’ye dönüştürülmüştür. “Özel Yetenek Sınavı” ile öğrenci alan Antrenörlük Eğitimi programları geçmişte olduğu gibi bu yıl da YGS ile öğrenci almaya devam edecektir.

Görüldüğü üzere bahse konu değişiklik sadece iki üniversitenin iki programı ile sınırlıdır. Bu iki program dışında başkaca programlar için bir değişiklik söz konusu değildir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.