VAKIFBANK İKİNCİ, FENERBAHÇE GRUNDİG AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

 VAKIFBANK İKİNCİ, FENERBAHÇE GRUNDİG AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

VAKIFBANK İKİNCİ, FENERBAHÇE GRUNDİG AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Voleybolda Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final’inde mücadele eden temsilcilerimizden VakıfBank ikinci, Fenerbahçe Grundig üçüncü oldu.

İtalya’nın Montichiari kentinde düzenlenen CEV DenizBank Bayanlar Şampiyonlar Ligi Finalinde Vakıfbank, ev sahibi İtalyan ekibi Pomi Casalmaggiore’ye 3-0 yenildi. Toplamda 8, son 6 sezonda ise dördüncü finaline çıkan Vakıfbank, İtalyan rakibine 25-23, 25-23 ve 25-22’lik setlerle yenildi. Pomi Casalmaggiore, 2015 – 2016 sezonu şampiyonluğuna ulaşırken, VakıfBank ikinci olarak gümüş madalya kazandı.

Dörtlü finalde mücadele eden bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe Grundig ise, üçüncülük maçında Rusya’nın Dinamo Kazan ekibiyle karşılaştı. Maçta ilk seti kaybeden Fenerbahçe Grundig, daha sonra ortaya koyduğu etkili performansla müsabakayı 25-10, 25-18 ve 25-17’lik setlerle 3-1 kazanarak, bronz madalyanın sahibi oldu.

Bakan Çağatay Kılıç’tan VakıfBank ve Fenerbahçe Grundig’e Tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, DenizBank CEV Bayanlar Voleybol Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finalinde mücadele eden VakıfBank ile Fenerbahçe Grundig Bayan Voleybol Takımları için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

 “İtalya’nın Montichiari kentinde düzenlenen DenizBank CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finalinde gümüş madalya kazanan VakıfBank ile bronz  madalyanın sahibi olan Fenerbahçe Grundig Bayan Voleybol Takımlarını kutluyorum. Ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil eden her iki ekibimize ülkemize yaşattıkları gurur ve heyecandan dolayı teşekkür ediyorum. Emeği geçen kulüp yönetimi, teknik heyet ve sporcuları tebrik ediyorum”

kaynak: Spor Genel Müdürlüğü